Uitvoering

14:00 – 15:00 | Plenaire sessie

Hoe zijn de ambities te vertalen naar de planning en de uitvoering? En er moet een goede samenwerking zijn met marktpartijen – hoe is dat te bewerkstelligen?

Sprekers: Martiene Branderhorst (algemeen directeur Den Haag, lid Raad voor het Openbaar Bestuur)
Nathalie van Berkel (lid van de raad van bestuur van het UWV)
Hoogleraar Cokky Hilhorst leidt het onderlinge gesprek.

 

15:00 – 15:30 | Deelsessie 1

Hoe realiseer je succesvolle digitale transformaties in alle Nederlandse gemeenten?

In Denemarken gebruiken inmiddels alle gemeenten state-of-the-art systemen rondom digitale burgerinteractie. Rond 2015 besloot KOMBIT, het Deense equivalent van VNG Realisatie, om architectuurprincipes te implementeren die vergelijkbaar zijn met Common Ground. Vervolgens zijn in alle gemeenten de IT-backend systemen voor welzijn radicaal gemoderniseerd.

In deze deelsessie geven sprekers van KOMBIT en Netcompany voorbeelden uit de praktijk en gaan hierover in gesprek met VNG Realisatie. Eén van de centrale vragen is hoe de Deense burger de diensten van zijn gemeente en ketenpartners ervaart als één gestroomlijnde overheid. Ook geven de Deense sprekers prijs hoe het gelukt is om alle gemeenten mee te krijgen.

Sprekers:
Thomas Rysgaard Christiansen – CEO KOMBIT Denemarken
Maarten Bruinsma – Transitiemanager Common Ground VNG Realisatie
Gustaf Löfberg – Country Manager Netcompany Denemarken
Sander Kluin – Country Manager Netcompany Nederland


15:30 – 16:15
 | Slotdebat

Onder leiding van Elisabeth van den Hoogen volgt er een live uitgezonden debat, waarin Elisabeth in debat gaat met de sprekers van de plenaire sessies.