Cokky Hilhorst

Cokky Hilhorst is hoogleraar Business & IT. Haar onderzoek bevindt zich op het snijvlak van business en technologie en concentreert zich op besluitvorming, risico’s en IT-investeringen. Haar werk combineert inzichten uit verschillende academische disciplines, zoals economie, informatie management en informatica. Cokky combineert kennis van de digitalisering van organisaties met diepgaande kennis van softwaresystemen en de toepassingen ervan. Ze werkt graag  aan complexe digitale uitdagingen. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, data-analyse en digitale transformatie.

Cokky werkte jarenlang bij PwC als Director Consulting Technology in de publieke sector, de gezondheidszorg en de financiële sector. Ze heeft met succes het Bureau ICT-toetsing geleid om het politieke mandaat van het Nederlandse parlement te vervullen om grip te krijgen op de IT-investeringen van de overheid. Ze werkt ook als onafhankelijk adviseur.

Cokky studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in theoretische informatica en wiskundige logica. Ze heeft een MSc in Informatiemanagement van TIAS Business School en een PhD in Economie en Management van Tilburg University. Ze verdedigde haar proefschrift ‘Responding to IT risks with real options: the valuation of management flexibility in IT projects’ naar de financiële waardering van flexibiliteit. Haar proefschrift werd bekroond met de Prof. dr. Aart Bosman Dissertation Prize voor het beste proefschrift in Information Systems 2011 in de Benelux. Zij fungeert als mederedacteur voor diverse internationale IS-conferenties. Haar werk is gepubliceerd in Decision Support Systems en het European Journal on Information Systems.